tiistai 26. heinäkuuta 2011

Hampaita, hoitotoimenpiteitä ja parvon pelkoa

Olin muutaman päivän mökillä pentujen kanssa. Automatkat sujuivat hienosti; kaverit nukkuivat mennessä ja takaisin tullessa koittivat riehua -hurjan kaatosateen myötä aikaistimme kotiintuloa eli pentujen riehuntatunti jäi olosuhteiden pakosta väliin ja siksi pennut tullessa olivat aluksi levottomia.

Mökillä on nyt ihanan turvallista olla, kun näitä parvo-huhuja on taas liikkeellä; ilmeisesti sekä Vihdissä että Tampereella on sitä liikkeellä.
Soitin eilen Porvoon kunnan eläinlääkärille, ja ainakaan vielä parvo ei ole tullut Porvooseen.
Nämä pennut saavat parvorokotteen kuuden viikon iässä, vasta-aineiden noususta ei kukaan voi antaa takuuta mutta koitetaan tätä konstia. Onneksi Emma on saanut rokotuksensa alle vuosi sitten, joten eläinlääkärin mielestä Emman vasta-aineiden pitäisi olla kunnossa.

-Nyt siis pysymme entistä tarkemmin erossa muista koirista ja mahdolliset vierailijat saavat edelleen tulla "koirattomissa" vaatteissa ja käsienpesun kautta pääsevät tapaamaan pentuja.
Tämä on tosi sääli, koska eilenkin poikani olisi tuonut puolitusinaa kaveria katsomaan pentuja, mutta kun parilla pojalla on kotona koira, en uskaltanut päästää sitten ketään pentujen luokse.

-Hampaat on nyt puhjenneet ja joka aamuisessa punnituksessa tarkistan ne ja purennan samoin kuin käpälöin korvat jotta pennut tottuvat pitämään käsittelyä normirutiiniin kuuluvana. Eka kynnenleikkuu tehtiin viime viikolla, joten pian päästään taas leikkelemään niitä uudemman kerran.

Pennut ovat saaneet myös lisäruokaa, 3-viikkoissynttäriä juhlistettiin naudan paistijauhelihalla ja kuten kyläilemään tullut Gröndahlin Milla totesikin, oli pennut levollisemman oloisia herkkuannoksen jälkeen.

Unohdin kameran tässä päivänä eräänä pihalle, ja se on ollut kuivamassa parin päivän ajan -mutta näyttää toimivan edelleen, hämmästyttäviä nuo Canonin pokkarit. Jahka se taas toimii kunnolla, lisään tänne kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti